Με σύνθημα «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν’ αποφασίσει», η επιτροπή Φεστιβάλ της ΚΝΕ, οι Τομεακές Οργανώσεις Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ανακοινώσανε στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Αθήνα, την πρωτοβουλία- κάλεσμα για δημιουργία πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με θέμα την καπιταλιστική κρίση, τις συνέπειες και τη διέξοδο από αυτή.

Όπως αναφέρουν στόχος είναι «να παρακινήσουμε και να προκαλέσουμε τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργο, ή να αξιοποιήσουν έργο από τα συρτάρια τους, με αυτό το θέμα ώστε να γίνει χρήσιμο εργαλείο σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη, δηλαδή να δημιουργήσουν έργο που θα σταθεί στο πλευρό του λαού, της εργατικής τάξης που ζει και παλεύει μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και που χρειάζεται μια Τέχνη να μιλά τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας».

Η πρόσκληση αφορά καλλιτέχνες κάθε ηλικίας και σε όλα τα είδη τέχνης που μπορεί να απευθύνονται είτε σε μεγάλους είτε σε παιδιά: Μουσική – τραγούδι. Εικαστικά – σκίτσο – animation. Λογοτεχνία – ποίηση. Ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία – ντοκιμαντέρ). Συγγραφή θεατρικού έργου. Χορό.

Τα έργα μπορούν να κατατεθούν όλη την περίοδο μέχρι το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Όλα τα έργα των καλλιτεχνών που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και τις ανάγκες των καιρών, θα εκτεθούν ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα http://efestival.kne.gr/. Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια να προβληθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο.

Από αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σεμινάρια που έχουν ανακοινωθεί και θα πραγματοποιηθούν για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για τον κοινωνικό ρόλο της Τέχνης, αλλά και για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης. Τέλος, στη σελίδα θα βρείτε την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής και αναλυτικά τη διακήρυξη και άλλα βοηθητικά κείμενα.

 

Δεύτερο σεμινάριο στο πλαίσιο της πρόσκλησης δημιουργίας πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου της ΚΝΕ

Στα πλαίσια της πρόσκλησης για δημιουργία πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με τίτλο «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν’ αποφασίσει», η ΚΝΕ προσκαλεί σε παρακολούθηση του 2ου σεμιναρίου με θέμα «Ο χαρακτήρας της καπιταλιστικής κρίσης» με εισηγητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνο της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μάρτη, στις 6 μ.μ. (προσέλευση 5.30 μ.μ.) στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος – δίπλα στο Δημαρχείο του Δήμου της Αθήνας).

Είναι το δεύτερο από μία σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε όσους ανταποκρίθηκαν και θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για δημιουργία πρωτότυπου έργου με θέμα την καπιταλιστική κρίση, τις συνέπειες και τη διέξοδο από αυτή. Θυμίζουμε ότι η πρόσκληση αφορά καλλιτέχνες κάθε ηλικίας και σε όλα τα είδη Τέχνης, που μπορεί να απευθύνονται είτε σε μεγάλους είτε σε παιδιά: Μουσική – τραγούδι, εικαστικά – σκίτσο – animation, λογοτεχνία – ποίηση, ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία – ντοκιμαντέρ), συγγραφή θεατρικού έργου, χορός. Τα έργα μπορούν να κατατεθούν όλη την περίοδο μέχρι το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

πηγή 902.gr

Advertisements