ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μια Ανάσα Δρόμο» (Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Γιάννης Βαρβέρης»)του Παναγιώτη Μηλιώτη.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 | 20:00Floral | Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων Τα εικοσιτέσσερα ποιήματα της συλλογής σκιαγραφούν, σχεδόν ρεαλιστικά, ένα «ταξίδι» μέσα σ’ ένα αστικό περιβάλλον, που διαδραματίζεται κυρίως τις νυχτερινές ή απογευματινές ώρες (…)

Την Τετάρτη 28 Μαίου, στις 8 μ.μ., ο Παναγιώτης Μηλιώτης θα διαβάσει τα ποιήματα του στο κοινό του Floral ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η Ράνια Καραχάλιου (γλωσσολόγος) και ο Γιώργος Πέππας (ποιητής-ηθοποιός).

«Η ανθρώπινη παρουσία καθίσταται ενεργή. Η κύρια αίσθηση μέσα από την οποία διαμεσολαβείται η συλλογή είναι η όραση, ενώ αμέσως μετά έρχεται η αφή. Το υποκείμενο προσπαθεί να κρατήσει τα πράγματα με τα χέρια του: Είτε πρόκειται για τα φτερά που μες στις τσέπες μας μαζεύουμε, είτε για τίποτε λαβές, που δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι οι λαβές ενός λεωφορείου ή κάποιου άλλου πράγματος (μηχανήματος;), ή ένα ποτήρι ουίσκι. Η Νύχτα εδώ αποκτά μια συμβολική διάσταση, είναι το άγνωστο που εισβάλλει στη ζωή μας σαν κλέφτης∙ είναι όμως δυνατόν να μειώσεις την καταστροφή; Η συλλογή δεν φαίνεται να δίνει άμεση απάντηση κι ούτε θα ‘πρεπε. Η έμμεση απάντηση υποφώσκει: Μήπως τα ίδια τα ποιήματα δεν είναι ακριβώς αυτή η προσπάθεια να μειωθεί η καταστροφή;»

(Απόσπασμα από την κριτική του Αλέξανδρου Κορδά, «Μια ανάσα δρόμο» στα όρια του Πραγματικού).
Για τον συγγραφέα: Ο Παναγιώτης Μηλιώτης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρονικός. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα και κριτικά δοκίμια στα περιοδικά: Τεφλόν, Τα τετράδια του Ελπήνορα, Μανδραγόρας, Φρέαρ. Η πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο «Μια Ανάσα Δρόμο», βραβεύτηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Γιάννης Βαρβέρης» (από κοινού με την ποιητική συλλογή «Μουσείο Άδειο» της Μαρίας Κουλούρη).

 

Advertisements