Λόγω Στοάς και αρχειακής δουλειάς, είπα να περιγράψω την τελευταία βιβλιοπαρουσίαση με αυτόν τον «εύκολο» τίτλο. Αρκετό καιρό, με προβληματίζει το ζήτημα της τυποποίησης της γλώσσας, αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτές τις διατυπώσεις. Πλέον δε μπορώ και να ξεχωρίσω αν είναι καλές ή κακές.

Η επιλογή της Στοάς ήταν ένα δυνατό crash test. Μεγάλος χώρος, που έπρεπε να γεμίσει έπειτα από μια πετυχημένη βιβλιοπαρουσίαση στο Φλοράλ. Και έγινε. Και ήταν σημαντικό, γιατί δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικό κόσμου που μπορεί να συσπειρωθεί και συσπειρώνεται πάνω σε ζητήματα καλλιτεχνικής πρωτοπορίας. Ζητήματα που παρά τις όποιες δυσκολίες προωθώ χρόνια. Και είναι ωραία η αίσθηση της επιβεβαίωσης της γραμμής.

Για την εκδήλωση δε θα πω περισσότερα. Με έχει καλύψει το ρεπορτάζ του Σφυροδρέπανου που αναδημοσίευσα λίγες μέρες πριν. Δυο-τρεις φωτογραφίες είπα να βάλω έτσι για την ιστορία. Το καλό είναι ότι έχει βιντεοσκοπηθεί, αλλά ως παλαιοσοβιετικός, τώρα μαθαίνω τις δυνατότητες της επιστημοτεχνικής ιντερνετικής επανάστασης, οπότε μελλοντικά αυτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements