Στην ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, για να υπάρχει δυνατός αντίπαλος την επόμενη ημέρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα του νέου μνημονίου, στάθηκε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως τόνισε, τα μνημόνια δεν είναι δογματισμός του Σόιμπλε ή της Μέρκελ, αλλά είναι για την ικανοποίηση και κάλυψη των αναγκών του κεφαλαίου τόσο στη χώρα μας όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής σημείωσε ότι τα βάρη του μνημονίου θα έχουν και άλλες «ουρές», δηλαδή και πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα και κάλεσε το λαό και με την ψήφο του, αλλά με τους αγώνες του, με την οργάνωσή του και την ενίσχυση της δικής του συμμαχίας να συγκρουστεί με τη σκληρή βαρβαρότητα των μνημονίων, ανοίγοντας το δρόμο για να γίνει ιδιοκτήτης του παραγόμενου πλούτου.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, τόνισε ότι όταν αιμορραγείς πρέπει να βρεις την αιτία της αιμορραγίας. Και από αυτή την άποψη πρέπει ο λαός να δει ότι ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ πραγματοποιούν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αν δεν τα βάλεις με την εκμετάλλευση που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, δεν μπορείς να δεις το μεταναστευτικό πρόβλημα που είναι ταξικό πρόβλημα, δεν μπορείς να δεις ποιος είναι ο αντίπαλος, κατέληξε.

http://www.902.gr/eidisi/ekloges-septemvri-2015/74614/kostas-papadakis-ishyro-kke-gia-na-yparhei-dynatos-antipalos-sti

Advertisements