Το σπάσιμο του εμπάργκο κατά της Κούβας

Και οι μπριγάδες αλληλεγγύης

«Η Κουβανική Επανάσταση δεν εξαγοράζεται!»

Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη 2015, 7 μ.μ.

Εργατική Λέσχη, Σολωμού 13, 4ος όροφος, Εξάρχεια

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»

 

 

Δελτίο Τύπου

Να τερματιστεί ο συνεχιζόμενος οικονομικός αποκλεισμός (εμπάργκο) ενάντια στην Κούβα
«Ας μην έχει κανείς αυταπάτες ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον συμβιβαστεί με την ύπαρξη μιας σοσιαλιστικής επανάστασης 90 μίλια από τη Φλώριδα. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αλλάζουν τις μεθόδους τους αλλά όχι τους πολιτικούς τους στόχους, και επιμένουν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας, πράγμα που δεν πρόκειται να δεχτούμε.»
– Ραούλ Κάστρο, Απρίλης 2015

Εννέα μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ –και παρά την περί του αντιθέτου καλλιεργούμενη εντύπωση από την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα– ο εγκληματικός αποκλεισμός του νησιού συνεχίζεται, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για το λαό της χώρας.

Ο κουβανικός λαός έχει πλήρη επίγνωση ότι ο αγώνας για την κατάργηση του αποκλεισμού θα είναι μακρόχρονος και η έκβασή του θα εξαρτηθεί τόσο από τη συνέχιση της αντίστασης του ίδιου του κουβανικού λαού, όσο και από το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, όπως ακριβώς έγινε με τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων την οποία γιόρτασε ο κουβανικός λαός και το κίνημα αλληλεγγύης τον περασμένο Δεκέμβρη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί” προσθέτει και τη δική του φωνή κατά το τριήμερο δράσεων για την άρση του αποκλεισμού της Κούβας, που έχει καλέσει η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΕΙΡΗΝΗ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ», με επίκεντρο την Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, 15-18 Σεπτέμβρη. Το κάλεσμα στηρίζουν 60 οργανώσεις αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο και εκδηλώσεις προγραμματίζονται ταυτόχρονα σε διάφορες χώρες, από τη Βραζιλία και το Βέλγιο ως τη Σουηδία και τον Καναδά.
Τέρμα τώρα στον εγκληματικό οικονομικό αποκλεισμό ενάντια στον λαό της Κούβας!

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ»
http://josemartigr.blogspot.gr
josemartigr@gmail.gr

Advertisements