Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ η νέα ποιητική συλλογή του συντρόφου Χρήστου Δημούλα, αφιερωμένη στο μεγάλο χαράκτη της ΕΑΜικής Έθνικής Αντίστασης, Γιώργο Φαρσακίδη.

Πρόκειται για ποίηση βασισμένη στην αγωνιστική πορεία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη του λαού μας, ο οποίος με την συμβολή του μέσω της τέχνης του, άφησε στο λαϊκό κίνημα της χώρας μας κι όχι μόνο, ανεκτίμητη αγωνιστική παρακαταθήκη στην νεολαία και στις μελλοντικές γενιές του τόπου. Μάχες του Ε.ΛΑ.Σ με Ναζί και Βούλγαρους κατακτητές, βασανισμοί κομμουνιστών κι άλλων λαϊκών αγωνιστών, Σύρμα Μακρονήσου και ζωή εξορίστων σε Αϊ-Στράτη και Λέρο, ανάδειξη προσωπικότητας και στρατευμένης πόρευσης του σημαντικού μας ζωγράφου και λογοτέχνη στις γραμμές του ΚΚΕ, όλα αυτά με
τον εμπλουτισμό από καλλιτεχνικά του έργα σχεδόν σε κάθε σελίδα του βιβλίου, αποτελούν το υλικό γι’ αυτήν την ποιητική συλλογή. Ο ίδιος ο Γιώργος Φαρσακίδης μαθαίνοντας γι’ αυτήν την προσπάθεια του νέου αυτού λογοτέχνη, την στήριξε γράφοντας μεταξύ άλλων σ’ ένα γράμμα του προς αυτόν:
“..Μακάριοι οι πορευόμενοι σήμερα κι αύριο πορεία τραχιά, προς μιά Ιθάκη
όπου θα μπορεί ν’ ανθρωπέψει ο άνθρωπος. Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας τον
σύντροφο Χρήστο που καταπιάστηκε μ’ εμένα, έναν εκπρόσωπο της
Δρακογενιάς, που αγωνίστηκε προσδοκώντας τον ερχομό ενός καλύτερου
κόσμου..”.
Οι δύο προηγούμενες ποιητικές συλλογές του συντρόφου Χρήστου είναι από τις
εκδόσεις ΕΝΤΟΣ κι είναι οι : ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟΥ
ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΤΗΛΙΑ και ΟΙ ΛΑΪΚΑΤΖΗΔΕΣ.
Advertisements