Εκεί που κάποτε, αδράχτια μηχανές και εργάτες, γινόταν ένα, εκεί μέσα , 270 εικαστικοί εκθέτουν τα έργα τους, εμπνευσμένα από την κρίση και την προσφυγιά ως αποτέλεσμα της κρίσης και του πολέμου.
Εκεί στο Εργοστάσιο Υφασμάτων Καχραμάνογλου, κουφάρι -δείγμα πλέον της ανελέητης διάλυσης που δημιουργεί ο Καπιταλισμός, σπρώχνοντας στην ανεργία τους λαούς

…, σε πείσμα των καιρών, 270 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, με την κίνηση εικαστικών καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα», τα ταξικά συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, την υποστήριξη των ταξικών συνδικάτων της Αττικής και των Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής, εκθέτουν τα έργα τους εμπνευσμένα από την κρίση και την προσφυγιά ως αποτέλεσμα του πολέμου
.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «άνθρωποι, χρώμα + σίδερο 9», περνά από το Πέραμα στο Κερατσίνι στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ, ανοίγει της πύλες Παρασκευή 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2016 καθημερινά από της 12 το μεσημέρι έως 9 το βράδυ.

10 ημέρες στο Κερατσίνι, με ζωγραφική, συναυλίες, θέατρο, κινηματογράφο, , συζητήσεις για την τέχνη, την κρίση, και το προσφυγικό.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι χρόνια τώρα, σε κάθε μέρος της γης όπου μύριζε κέρδος, μύριζε και μπαρούτι, μύριζε πόλεμο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων, γεννούσε ξεριζωμούς, πρόσφυγες και μετανάστες.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ οργάνωναν δεκάδες πολέμους ως συνέχεια του διαρκούς «πολέμου» που έχουν κηρύξει στα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαών όλου του κόσμου.

Δίνουμε το παρών. Απλώνουμε το χέρι, σε κάθε συνείδηση που βλέπει τον άνθρωπο, ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι εμπόρευμα και τον καλούμε επισκεφθεί την έκθεση, συμβολικά και ουσιαστικά να σταθεί οργανωμένα και ταξικά αλληλέγγυος στην ζωή και τον αγώνα των λαών.

Με αυτές τις σκέψεις, η Κίνηση καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» που συμμετέχουν: ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι, μουσικοί, ηθοποιοί, λογοτέχνες καθώς και φορείς που χρόνια χτίζουν την δική τους κοινωνική συμμαχία με την τέχνη και τον πολιτισμό σε συνεργασία με τα ταξικά συνδικάτα της Αττικής,
σας καλούμε να ανοίξουμε μαζί την αυλαία της έκθεσης Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας / «Άνθρωποι – χρώμα + σίδερο 9», στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, στο Κερατσίνι την Παρασκευή 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2016

Advertisements